tiistai 14. marraskuuta 2017

Valtuuston kuulumiset marraskuu 2017

Kaarinan vasemmistoliiton valtuustoryhmän toiminta:

Kaarinan Valtuustossa pidettiin ryhmäpuheenjohtajien puheenvuorot. Kaarinan Vasemmistoliiton ryhmäpuheenjohtaja Pentti Kallio toi esiin puheessaan seuraavanlaisia asioita:

  • Kaarina tarvitsee lisää edullisua vuokra-asuntoja, josta meidän ryhmä on myös tehnyt valtuustoaloitteenkin. 
  • Hovirinnan rannasta tulee tehdä toimiva kaupunkilaisten viihtyivyyttä parantamaaan. 
  • Hovirinnan koulun tilanne: Tehdäänkö ratkaisuja kestämään 5 vuotta vai 50 vuotta?
  • Kaarinatalon tulosta, kuitenkin ongelmia on tullut kun keittiön varustetasosta on säästetty, eli keittiössä ei voi valmistaa ruokaa, jonka vuoksi tiloihin on ollut vaikea saadä yrittäjää.
  • Kouluissa tulisi tehdä kartoitus ja selvittää onko Kaarinan kouluissa muhimassa muita homepommeja?
  • Koulujen ja varhaiskasvatuksen ryhmäkoot pidettävä pieninä, jotta vältytään esim. henkilökuntaan kohdistuvasta henkisestä ja fyysisestä kuormittavuudesta, puhumattakaan lasten ja nuorten stressitasosta suurissa ryhmäkokoonpanoissa.
  • Kaarinan henkilöstön työhyvinvoinnista huolehtiminen
  • Kaarinan julkaisutoiminen kehittäminen, jonka tarkoituksena on parantaa kaupungin virkamiesten uskottavuutta ja luotettavuutta suhteessa kuntalaisiin, ettei status pääse livahtamaan kuntalaisten silmissä salailun ja suhmuroinnin puolelle virkamiesten toiminan suhteen.
  • Nuorison tilanne Kaarinan keskustassa. Tarvitaan kunnolliset tilat ja mielekästä tekemistä nuorille. Tähänkin tarpeeseen on tulossa valtuustoaloite Kaarinan vasemmistoliitolta.

BUDJETTI ja HOVIRINNAN KOULU YM.

Maanantaina 13.11 valtuuston kokouksessä käsiteltiin budjettia. Kaarinan vasemmistoliiton valtuustoryhmä oli rakentamassa maltillista talousarvioita, jossa kuitenkaan panostetaan lisäämällä rahaa koulujen tuntikehyksiin ja oppikirjoihin ja nämä hyväksyttiin muutaman äänestyksen jälkeen. Kaarinan Vasemmistoliiton valtuustoryhmä yhteistyössä Vihreiden ja muiden kuin SDP ja KOK -ryhmien kanssa äänestivät Hovirinnan koulurakennuksen purkamisen ja uudisrakennuksen puolesta. Äänestys valitettavasti hävittiin 23-28. Kaarinan Vasemmistoliiton mielestä Hovirinnan kouluasiassa tulisi harrastaa aktiivista ennakointia lapsimäärän lisääntyessä voimakkaasti lähivuosina alueelle kohdistuvan aggressiivisen kaavoituksen vuoksi. Valitettavasti eurot voittivat järjen tällä kertaa.

AIKAISEMPI ALOITE KATUVALAISTUKSESTA

Katuvalaistuksen lisäämisestä aikaisemmin tehty valtuustoaloite oli käsiteltävänä. Kaupungin teknisten palvelujen vastauksena oli että katujen valaistusta lisätään pikkuhiljaa mm. Raadelman alueella. Edustaja Katri Kapanen ihmetteli puheenvuorollaan miksi Kaarinan väkimäärältään suurimmalla asuinalueille kuten Hovirintaan valaistusta ei ole ensimmäisenä tulossa lisää. Tekninen johtaja Jyrki Lappi oli vastannut, että n. 10 vuoden kuluttua asiaan on tulossa parannusta. Kuinkahan paljon sähköä kuluu 10 vuoden aikana? Olisihan se nyt järkevää vaihtaa kalliit hehkulamput ledeihin mahdollisimman nopeassa aikataulussa.

KAARINAN VASEMMISTOLIITON TUKI SDP:N VALTUUSTOALOITTEELLE

Kaarinan vasemmistoliiton valtuutetut allekirjoittivat SDP:n aloitteen maksuttomasta ehkäisystä alle 25 vuotiaille Kaarinalaisille. Aloite oli hyvä ja siksi hyviä aloitteita kannattaa allekirjoittaa.

KAARINAN VASEMMISTOLIITON VALTUUSTOALOITE AMPPERIN KEHITÄMISESTÄ

Kaarinan Vasemmistoliitto valtuustoaloite:

Kaarinan vasemmistoliitto esittää, että Kaarinan vapaa-aikapalvelut selvittävät Kaarinan keskustassa olevan Ampperin nuorisotilan käyttötilojen kehittämistä vastaamaan keskustan alueen nuorison tarpeisiin ja laajentamalla aukioloaikoja koskemaan ilta- ja viikonloppujen toimintaa tehokkaammin. Myös henkilöstöresurssien lisääminen nuorisotilaan on tarpeellista jos aukioloaikoja laajennetaan

Kaarinan Vasemmistoliitto on huolissaan Kaarinan keskustan alueen Ampperin nuorisotilan riittävyydestä alueen nuorten tarpeisiin. Varavaltuutettu Matti Kapanen vieraili Ampperissa lokakuun 5. päivä. tilat olivat ahtaat ja epäkäytännölliset verrattuna kävijämääriin, sekä henkilökunnan resursointi vaatimatonta aukiolojen laajentamista ja muutenkin toiminnan päivittäistä toimintaa ajatellen. Kuntalaisten keskusteluissa nuorison tilannetta on usein pohdittu hyvin negatiiviseen sävyyn, siksi Kaarinan vasemmistoliitto haluaa osallistua keskusteluun myös esittämällä Ampperin nuorisotilan kehittämistä vastaamaan nuorten tarpeita. Kävijämäärät nuorisotilassa ovat korkeita suhteutettuna tilaan. Tilan koko ei sinänsä ole ratkaisevaa, tilan koon ratkaisee mitä tilassa voi tehdä. Nuorisotilassa voisi esim. harrastaa ryhmäytymistä tukevia joukkuelajeja, joten se vaatisi Vaparin tilan tai sen kaltaisen vastaavanlaisen tilan nuorison käyttöön. Useissa Kaarinan kaupungin kokoisissa ja pienemmissäkin kunnissa on keskustan alueella olemassa eräänlainen nuorisokeskus. Esim. Salossa Steissi ja Raisiossa nuorisokeskus NOPPA. Näissä tiloissa nuorisolla on käytössään runsaasti erilaisia aktiviteetteja ja läsnä myös paljon nuoriso-ohjaajia työskentelemässä nuorten kanssa. Tiloissa yhdistyvät myös muita kaupungin nuorisopalvelujen toimintoja.
Tiloihin voisi kehittää mm. nuorisokahvila- ja musiikkitoimintaa ja muita vapaa-ajan toimintamahdollisuuksia. Kaarina usein ilmoittaa olevansa askeleen edellä lapsi- ja perhepolitiikassa, nuorisopolitiikassa se vaikuttaa kuitenkin olevan askeleen jos toisenkin muita perässä. Turun läheisyys ei ole mikään perustelu tai syy vedota ettei omaa nuorisotila – toimintaa voi kehittää! Henkilökunnan jaksamisen ja hyvinvoinnin kannalta olisi erittäin tärkeää, että tiloissa olevat aikuiset ovat alan koulutuksen saaneita ja heitä on tiloissa riittävästi tukemassa nuorten turvallisia elin- ja kasvuolosuhteita vapaa-ajan toiminnan muodossa.


13.11.2017 Kaarinan Vasemmistoliiton valtuutetut


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit omalla nimellä sallittuja. Asiattomat poistetaan.