keskiviikko 10. lokakuuta 2018

Lokakuun valtuuston kuulumiset

Kaarinan valtuusto 8.10.2018

Valtuuston kokous oli lyhyt, asialistalla vain kaavojen hyväksymisiä. Kaarinan Vasemmistoliitto teki aloitteen Kaarinan vuokratalojen tilanteesta, liittyen asuntojen, taloyhtiöiden ja piha-alueiden kunnossapidon laiminlyönneistä. Sen jälkeen maakuntavaltuuston Kokoomuslainen lobbari oli puhumassa tunnin junasta. Paikalla Pentti Kallion tilalla Matti Kapanen, Tuomo Laine ja Katri Kapanen.

Alla valtuustoaloite:

*********************************************************************************


Kaarinan Vasemmistoliiton valtuustoaloiteEhdotus:

Kaarinan vasemmistoliitto esittää, että Kaarinan kaupunki aloittaa selvityksen omistamiensa ja Maininki oy:n huollettavien vuokra-asuntojen kunnosta, korjaa huonossa kunnossa olevat vuokra-asunnot, vuokrataloyhtiöiden kiinteistöt sisältä ja ulkoa, sekä piha-alueet kokonaisuudessaan. Toivottavaa olisi, että jatkossa huolehditaan säännöllisin väliajoin vuokra-asunnoista ja vuokrataloyhtiöistä piha-alueineen.

Perusteluja:

Kaarinan Vasemmistoliiton tietoon on tullut vuokralla asuvien asukkaiden toimesta, että kaupungin vuokrataloissa on havaittu erilaisia asumiseen vaikuttavia ongelmia. On ilmennyt että ainakin Piikkiön Kirismäessä ja Hovirinnassa sijaitsevat vuokratalot ovat jääneet asukkaiden mukaan liki oman onnensa nojaan. Huolto ja kunnossapitotöitä ei ole tehty säännöllisesti, joista puutteellisia ovat olleet mm. kattojen, rännien, sekä koneellisen ilmastoinnin puhdistus. Kirismäessä myös piha-alueella aitojen ja talojen julkisivuissa parvekelautojen maalaus ovat jääneet hoitamatta. Hovirinnassa huolta ovat herättäneet piha-alueiden kunto, sekä huoltoyhtiön piittaamattomuus asukkaiden korjauspyyntöihin. Kirismäessä on huoltoyhtiön toimesta tehty kartoitus n. vuosi sitten, jossa asukkaat ovat tuoneet esiin erilaisia puutteita. Näille esitetyille asioille ei ole kuitenkaan mitään korjausliikettä tehty. Tämän seurauksena esim. Kirismäessä yhden kerrostalon katolla on paksu sammalkerros, jonka seurauksena tiilet rappeutuvat ja ränneistä sadevesi juoksee yli reunojen. Huoltoyhtiöstä on ohjattu asukkaita korjaamaan itse tarvittavat korjaukset, mutta vuokra-asuntojen kunnossapito kuuluu vuokrasopimuksen mukaan huoltoyhtiölle.

Valtuustoaloitteessaan Kaarinan Vasemmistoliitto esittää, että kaupunki selvittää Piikkiön Kirismäen ja Hovirinnan vuokra-asuntojen ja alueella olevien vuokrataloyhtiöiden ja piha-alueiden kunnon ja toimeenpanee korjaukset jos tarpeen. Kaarinan Vasemmistoliitto toivoo että kaupunki huolehtisi jatkossa vuokra-asunnoistaan säännöllisin väliajoin ja sillä asenteella että ollaan ylpeitä kaikista kaupungin omistamista vuokra-asunnoista, koska niissä asuvat kaupunkilaiset ovat samanarvoisia veronmaksajia kuin kaupungin muutkin asukkaat. Vuokra-asuntojen säännöllinen kunnossapito tuovat niitä kaivattuja säästöjä ja kunnossapitojen laiminlyönnit sen sijaan tulevat Kaarinalaisille veronmaksajille kalliiksi.


*********************************************************************************

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit omalla nimellä sallittuja. Asiattomat poistetaan.