perjantai 3. helmikuuta 2017

Syyskokouksen 2016 kannanotto: KAARINA TARVITSEE LISÄÄ EDULLISIA VUOKRA-ASUNTOJA UUSIA ASUKKAITA VARTENKAARINA TARVITSEE LISÄÄ EDULLISIA VUOKRA-ASUNTOJA UUSIA ASUKKAITA VARTEN

Kaarinan Vasemmistoliiton syyskokous esittää kannanotossaan lisää vuokra-asuntojen rakentamista Kaarinaan. Kaarinan Vasemmistoliitto on huolissaan kaupungin kaavoituksen ja rakentamisen keskittyvän vain omistusasuntojen suunnitteluun ja rakentamiseen. Varsinkin telakan, hyttitehtaan ja jopa Uudenkaupungin positiivisten työllisyysasioiden vuoksi olisi Kaarinassa syytä osallistua myös alueelle muuttavan uuden työvoiman asuttamiseen. Tällä hetkellä työtilanteet vaihtelevat suuresti ja tulevaisuus on monilla - varsinkin teollisuuden aloilla - epävarmaa, joten moni juuri teollisuuden työpaikkojen perässä muuttava henkilö tai perheet eivät voi ensimmäisenä hankkia omistusasuntoa määräaikaisten, yms. pätkä- ja silpputöiden vuoksi.

Kuvahaun tulos haulle Kaarinan hovirinta

Kaarinassa pitäisi muutenkin olla tarjontaa vuokra-asunnoista ja niin, että vuokran taso on riittävän alhainen pieni- ja keskituloisille asukkaille. Uusia vuokra-asuntoja pitäisi sijoittaa joukkoliikenteiden ja palvelujen lähettyville, esim. koulujen ja päiväkotien läheisyyteen. Kaarinan Vasemmistoliitto haluaa, että Kaarina ei keskity pelkästään hyvätuloisten asukkaiden haalimiseen tarjoamalla omakotitalo- ja muita pientaloasutusta omistusasumiseen, vaan huomio kaavoituksessa ja rakentamisessa ihan kaikenlaiset ihmiset riippumatta heidän tuloistaan tai sosiaalisesta asemastaan.

Kaarinan Vasemmistoliiton johtokunta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit omalla nimellä sallittuja. Asiattomat poistetaan.